Aktuellt

Johan Sjöstrand rekryteras till Travronden

20 mars 2023

Han gjorde sig känd som landslagsmålvakt i handboll men har även fått stora rubriker inom travet. Numera kan kan kalla sig hästägare, uppfödare och tipsexpert. Travronden Spel presenterar stolt sitt senaste nyförvärv: Johan Sjöstrand – mannen bakom storvinsterna.

Att Johan Sjöstrand, 36, är en mycket skicklig travspelare är ingen större hemlighet. Under 2013 gjorde han succé med flera storvinster på kort tid och så sent som den 8 mars var det dags igen. Då var Sjöstrands andelslag ensamt med åtta rätt och drog in drygt 7,7 miljoner kronor på V86.

Då var det redan klart att Johan Sjöstrand inleder ett samarbete med Travronden Spel. På torsdag debuterar med att presentera sina rubrikhästar till V75-finalerna på Solvalla. Framöver skriver han även om sina tankar om V86 varje onsdag kväll. 

– Det här känns skitkul. Handboll är mitt yrke, men jag brinner verkligen för travet. Att få skriva för Travronden som är det största mediet vi har inom sporten är stort för mig, säger Johan Sjöstrand som för dagen är handbollsproffs på heltid i danska högstaligan.

Han kommer att kombinera det med att göra initierade analyser inför de största spelformerna. Ett samarbete Travronden Spel är stolt över. 

– Johan är ett perfekt tillskott i vårt starka lag. Utöver god spelteknik har han ett genuint intresse för sporten, goda kontakter och många års erfarenhet av spel på hästar. Det är med stor glädje vi hälsar honom välkommen, säger Jonas Möller, innehållschef på Travronden Spel. 

Förutom handboll och trav tillbringar Sjöstrand mycket tid i stallet. 

– Jag bor här med min sambo som håller på med ridhästar. Det blir väldigt mycket häst om dagarna. 

När flyttar ni hem till Sverige?

– Jag har kontrakt fram till nästa sommar och sedan får vi se. Jag känner mig rätt pigg och fräsch och det är fortfarande kul med handboll. 

Hur var det att ta hela potten på V86 nyligen? 

– Otroligt häftigt så klart. Jag hade lite på känn att vi kunde vara ensamma kvar inför sista. Det började optimalt med en spik följt av två jätteskrällar. Sedan var spiken (Michigan Bro) bara bäst i sista vilket jag trodde och hoppades på. 

Vad kan Travronden Spels läsare förvänta sig från dig framöver?

– Jag pluggar extremt mycket trav och förhoppningen är att kunna bjuda på idéerna jag verkligen tror på varje vecka. 

På torsdag klockan 16.20 publiceras Sjöstrands idéer inför V75-finalerna på Solvalla. 

Så följer du Johan Sjöstrand på Travronden Spel

Sjöstrands V75-rubriker: travrondenspel.se torsdagar klockan 16.20. E-tidning: Travronden Helg, fredagar.

Sjöstrands V86-tankar: travrondenspel.se onsdagar klockan 18.00.