Aktuellt

Vi ger tillbaka - Travrondens engagemang i Olle Goops Minnesfond, ett självklart initiativ.

11 juni 2024

”Det känns fint att tillsammans sträva efter det som var viktigt för min pappa, att göra travsporten tillgänglig för alla.” - Björn Goop

Foto: TR BILD

Travronden ett av travsportens starkaste varumärken. Med styrka kommer ansvar, något vi tar på allvar. TR Medias uppdrag är att få fler att bli nyfikna på, gilla och i förlängningen älska trav. Travrondens initiativ och bidrag till detta är många. Ett av dem är engagemanget i Olle Goops Minnesfond – tidigare Björntaget.

Fondens ändamål är att hjälpa barn och unga som i dag inte har den ekonomiska möjligheten att få uppleva travsporten och hästarna. Travronden har varit med sedan starten och bidrog tidigt med ekonomiska medel och marknadsför dagligen fonden i olika sammanhang. Tidningens chefredaktör, Joakim Svensson, sitter i fondens styrelse – som löpande tar emot ansökningar och förmedlar stipendium till barn och ungdomar. Genom åren har fonden tagit emot bidrag från välgörare på långt över en miljon kronor.

– Alla har inte råd att sätta sina barn i travskola och utan de unga finns det till slut ingen travsport. Därför bestämde sig Travronden tidigt för att vara med och bidra till att fler ska få prova på den fantastiska travsport och komma närmare hästarna. Vi tycker det känns fint att få hedra Olle Goops minne samtidigt som vi är med och bidrar till en fond som gör skillnad för de allra yngsta, säger Joakim Svensson.

Vill du läsa mer om Olle Goops Minnesfond? Besök https://bjorntaget.se/ollegoopsminnesfond.

fakta

Vill du bidra till Olle Goops Minne? 
Swisha ditt bidrag till 123 228 27 54 eller använd bankgiro 5467-6218.